Saimaan seikkailu alkaa!

Pitkän odotuksen jälkeen päästään taas pyöräilemään, seikkailemaan ja tutustumaan uusiin paikkoihin. Tänään alkava seikkailumme suuntaa Etelä-Saimaalle Lappeenrannan ja Imatran suuntaan. Me, eli Jeremi, Aaro ja Katja, lähdetään ajamaan saimaan saaristoreittiä ympäri.

Ajatus ja suunnitelma olisi käyttää rentoon ja rauhalliseen reissuun viikko. Ajokilometrejä tulee tuskin kauheasti kahtasataa enempää. Matkanvarrella olisi luvassa hiekkarantoja, kaupunkeja, Suomen Salpauslinjan historiaa, Saimaan vesistöjä ja ihan vaan retkeilystä nauttimista. Katsellaan kuinka meidän käy; Suomen kesän sää ei juuri nyt näytä kauhean hellivältä. Sadevaatteet on laukussa päällimmäisenä.

Jeremi ja ”Muuli” valmiina lähtöön.

Junassa sai rauhassa rentoutua täydessä Ruisrock-festareilta palaavien ihmisten tungoksessa. Vöner-patongit ja tuliset sipsit maistuivat, vaikka käytävästä kaikui pitkään venyneen illan jälkimainingit.

Maukkaat eväät.

Matka Turusta Pasilaan ja sieltä Lappeenrantaan taittui reilussa neljässä tunnissa. Asemalta lähdimme keskustan läpi sataman suuntaan. Kauniin keskustan, tunnelmallisten kukka-asetuksien ja hautausmaiden jälkeen eteemme aukesi ensimmäistä kertaa tällä reissulla Saimaa. Sen rauhallinen tyyneys, sininen väri ja rannoilla kukoistavat metsät tekivät vaikutuksen. Katja ja Aaro olivat täällä myös viime vuonna, ja ymmärrän hyvin miksi he halusivat tänne uudestaan.

Sataman vieressä löytyy Hiekkalinna: pieni alue, jossa hiekkaan tehdään vaihtuvilla teemoilla erilaisia teoksia. Tämän vuoden teemana esitellään Suomen luontoa.

Vielä ennen lähtöä istahdimme alas Kahvila Satamatie 6:een. Nautimme hyvistä juotavista ja tarinoista, kunnes paikka alkoi menemää kiinni.

Satamatie 6.

Alkaa oikea matkavaihde. Iltaa kohti matkamme ei ole pitkä, vain noin 26km. Ei mene montaa kilometriä, kun alamme päästä hyvään lomatunnelmaan: huolet putoilevat pois, ajatukset kulkee vapaasti ja retkikunta hymyilee. Saimaan kanava pääsi yllättämään meidät kaikki maisemallaan 25 metrin korkeudesta.

Saimaan kanava Lauritsalan kanavasillalta käsin.

Pääsimme perille ihmeellisesti edelleen kuivina, vaikka sadetta luvattiin jo pari tuntia sitten. Söimme iltapalaksi paistetut Vegemakkarat. Jeremi kävi kokeilemassa uimista, ja totesi että on viileää. Leiriydyimme Sappulan rannan lähelle, jotta aamulla pääsee sitten taas uimaan. Nukkumaan päästiin sitten jo pienen veden ropinan tuudittamana.

-Jeremi

Aurinko pilkisti taivaanrannasta.
Advertisement
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s