6. ja 7. päivä: Loppusuora

Kuudes päivä alkoi herätyskellolla ensimmäistä kertaa tällä reissulla, koska päivämatkan alussa odotti lauttamatka, johon piti keretä. Söimme aamupalan rauhassa yrittäen tuhota mahdollisimman paljon jämiä. Pyörät lastattuina jätimme hyvästit Soltunalle infokartan edessä.

Matka alkoi puolentoista kilometrin rajulla alamäellä, jonka vauhdit piti heti laskun jälkeen tappaa kaupan eteen. Lounasainekset laukuissa rullasimme muutaman kilometrin matkan lauttarantaan Hällöhön, jossa odottelimme hetken jalkoja meressä uitellen.

Lautta kyyditsi Skarpnotöhön vain pyöräilijöitä, joita oli tällä kertaa noin kolmekymmentä. Matka sujui mukavasti. Osa nuokkui, osa seurusteli. Skarpnotöstä etenimme kohti Maarianhaminaa pyöräopasteita seuraten. Matkalla teimme tuttavuutta uteliaiisiin possuihin, jotka kerääntyivät aitauksen reunaan meitä tervehtimään. Ihastelimme possujen syviä röhkäisyjä, joita emme onnistuneet matkimaan. Lampailta saimme sentään monesti ohikulkiessamme vastauksen bähähähä-huudoille.

Teimme reitiltä lyhyen poikkeaman rannalle, jossa virkistäydyimme uimalla ja hyppimällä laiturilta. Lounaaksi kokkasimme hampurilaisia.

Loppumatka eteni myötätuulessa reippaasti ja kevyesti. Hiukan ennen Maarianhaminan keskustaa Jeremi ja Helen erkanivat seurueesta omaan majapaikkaansa juhlistaakseen vuosipäiväänsä. Loppuporukalla jatkoimme matkaa Gröna Udden -leirintäalueelle keskustan toiselle puolelle. Kun leiri oli pystyssä, kävimme uudestaan uimassa ja puhdistautumassa. Oli raukea ja tyytyväinen fiilis Ahvenanmaan-kierroksen lopussa.

Siistiytyneinä lähdimme keskustaan etsimään illallista. Lyhyen harhailun jälkeen päädyimme italialaiseen Nonna Rina -ravintolaan. Pakenimme vieressä pauhanneen rock-festivaalin melua sisätiloihin, vaikka terassi olisi houkutellut enemmän. Tilasimme pitsaa, pastaa ja juotavaa. Jeremi ja Helen liittyivät seuraan vähän sen jälkeen, kun muun seurueen ruoat oli tarjoiltu.

Ruokailusta selvittyämme lähdimme etsimään terassia, jonka juomavalikoima olisi mielenkiintoisempi. Joona tunsi ennestään Maarianhaminasta Indigo-ravintolan, joka osoittautui riittävän mukavaksi paikaksi. (Upea ulkoilmaterassi, jossa saimme itsellemme mukavan ja pehmeän kulmasohvan käyttöömme. Pittoreski ympäristö ja paikalliset herkut maistuivat. T. Jeremi) Hörpimme virvokkeita ja pelailimme seurapelejä aikamme ja lähdimme vielä toistamiseen harhailemaan.

Palasimme Nonna Rinan terassille jatkamaan iltaa ja kommentoimaan aitojen takana esiintyvän rock-yhtyeen soittoa. Aliisa sai hattaran ja oli hyvin tyytyväinen. Satuimme vielä näkemään sattumalta lyhyen ilotulituksen. Lopulta palasimme vaihtelevaan tahtiin yöpymään.

Aamulla metsästimme aamupalaa edelleen vaihtelevissa kokoonpanoissa. Keskustan tai nähtävyyksien kiertelyyn ei jäänyt paljoa aikaa, koska paluulaivaan piti ehtiä. Viimeisen kerran keräsimme leirit kokoon ja nousimme pyörän selkään. Satamassa opastus toimi ja pääsimme laivaan sujuvasti.

-Jere

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s