Kolmas päivä: Ulkomaan tunnelmaa Ahvenanmaan pääsaarella

Reissun kolmas päivä alkoi telttakuntien välillä hieman eri aikaan. Osa söi aamiaisen keittokatoksessa ja tapasivat respassa spanielin nimeltä Lillukka. Päädyimme Jeremin kanssa syömään aamiaista rantakalliolla istuen. Maisema Fisketorpetin leirintäalueelta merelle on älyttömän kaunis. Aamiaseksi leipää punaisella pestolla ja tummapaahtoista kahvia. Jere kävi aamu-uinnilla ja pohdittiin kuinka Jere näytti onnelliselta meritähdeltä kimaltavassa meressä. Aamiaisen jälkeen pakattiin kamppeet ja hypättiin pyörien kyytiin.

Kävimme kaupassa Brändössä jonka jälkeen suuntasimme kohti lauttasatamaa. Tässä kohtaa sai hetken hengähtää, lukea kirjaa, jutella muille matkailijoille tai ottaa valokuvia.

Lautamatka alkoi eväiden syönnillä. Jere, Aliisa ja Joona ostivat leivän ja jugurtin lisäksi karjalanpiirakoita, jotka olivat ehkä maailman pahimpia. Syömisen lisäksi saatiin tehtyä matkabingo valmiiksi, pelattiin Kunua, torkuttiin, ihailtiin maisemia ja koiranpentua sekä syötiin jätskiä.

Levon jälkeen jaksoi taas polkea ja kaikilla oli hyvä fiilis päästyämme pääsaarelle. On ehdottomasti sellainen olo että on ulkomailla. Täällä tuoksuu meri. Lehtien havinan ja sirkkojen siritysten lisäksi on hiljaista ja talot ovat pieniä ja puisia. Kauneimpia pätkiä ovat tieosuudet, joiden molemmilla puolilla on merta.

Toisen lautan jälkeen oli lyhyt matka jäljellä. Bomarsubdin linnakkeen raunioiden takaa paljastuu Puttes Campingin alue. Tämä tuntuu autenttiselta camping alueelta, jossa lämmin neljän minuutin suihku maksaa yhden euron. Illalliseksi oli punaista currya vihanneksilla riisin kera ja jälkkäriksi pätkis fasupaloja.

Kello on tässä vaiheessa kohta 12 yöllä. Mahduimme kaikki kuusi ongelmitta Joonan kahden hengen telttaan. Vatsalihakset ovat kipeänä nauramisesta.

-Helen

Normaali

Yksi kommentti artikkeliin ”Kolmas päivä: Ulkomaan tunnelmaa Ahvenanmaan pääsaarella

 1. Nimetön sanoo:

  Tää oli yks huikean hauskimmista päivityksistä mitä muistan teideän reissuiltanne lukeneeni!! Saan nyt aloittaa esinomaisen hyväntuulisena festariviikonloppuni 🙂

  Kadehdin niin suunnattomasti tätä teidän meininmiä; upeassa seurassa upeita maisemia ja kokemuksia, sekä liikuntaa luonnossa ja ulkona ylipäänsä.

  Ainoa mitä en ahtaan paikan kammoisena kahdehdi on tuo ”kuusi kahden teltassa”!!

  Tuo teidän bingo sai mun vatsalihaksen naurusta kipeiksi :)!
  Ja mitä, ei yhtään hepuliakaan kellään vielä, kait nyt jo kuitenkin annoskateutta???

  Ihanaa jatkoa kaikille, pysykää punkeista kaukana! Taikku-äitee

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s