Ajatuksia matkanteosta

Paluu kotiin oli niin mukava, että näin sen matkan pitäisi aina päättyä. Virkeänä, levänneenä ja syöneenä on hyvä tulla kotiin. On vielä virtaa purkaa vähän laukkuja, käydä kaupassa hakemassa ruokaa ja tehdä mitä tarvitsee.

Samaa pitäisi hakea myös matkan alkuun: pehmeää laskeutumista. Jos vaikka ensimmäisenä päivänä menisi sen puolikkaan päivän, ettei muutos ja rasitus yllätä niin kovasti. Uuteen normaaliin kun vie aikaa tottua. Myös helppo leiripaikka toimisi kivasti ensimmäiselle päivälle; ettei tarvitsisi ensimmäisenä iltana alkaa etsimään omaa telttapaikkaa pusikosta. Lähdön hektisyyteen myös helpottaisi, että valmistelut tehtäisiin muutama päivä etukäteen ennen viimeistä iltaa ennen lähtöä.

Tämä myös muistiin tuleville reissuille: jos varaat päivälle aktiviteettiä (katseltavaa, kierreltävää, patikointia), lyhennä päivämatkaa pyöräilystä. 80km päivä ja Isosuo-Puurijärven kansallispuistossa käynti samalle päivälle oli lopulta erittäin raskas.  Päivän aktiivinen aika kuitenkin menee jossain 9-10 tunnissa. Illalla tarvitsee lepoa ja aikaa palautua; ei haittaa, vaikka jäisi pakollisista töistä ja ruokailuista myös vähän luppoaikaa palautua.

Kun on aikaa, on myös aikaa hoitaa itseään. Muutama kerta venyttelyä tuntui reissun päällä todella hyvältä. Siihen ei olisi energiaa, jos kaikki kuluu pakollisiin tekemisiin.

Ihmeen pitkään itseään saa viihdytettyä parilla palaa paperia, kynällä ja muutamalla hyvällä pelillä. Paperiralli on tullut jäädäkseen! Pelikortit kahdestaan ovat hieman turhat.

Reissun motto ”Me otetaan sitä, mitä meille annetaan” on oivallinen suhtautuminen retkeilyyn. Täytyy hyväksyä tietyt faktat siitä, että ulkona saattaa sataa, tuulla, olla märkää, aurinkoa, likaista, ahdasta, mitä tahansa. Osaa sitten arvostaa myös kauniita säitä ja ihmeellisiä hetkiä.

blogiin helvetti SAVOJÄRVI

Niiden kanssa on elettävä sovussa, jos haluaa matkailustansa mukavaa ja vaivattomampaa. Oven takana odottaa kuitenkin kaunis ja monipuolinen maailma, jota haluamme päästä tutkimaan. Seuraavia seikkailuja odotellessa voi nautiskella matkan aikana kuvatuista videoista ja niiden editoinnista.

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Ajatuksia matkanteosta

 1. Nimetön sanoo:

  Hei!
  Mikä ihme on paperiralli, pitää nyt ihan kysyä 🙂
  Ootan videointia, pidetään taas vaikka videoilta, niin saat kertoa lisää matkasta.
  Punkeista ei vissiin ollut huolta noilla seuduilla?
  Kiitos J&J, ootte tarjonneet kesäiltoihin mielenkiintoista ja viihdyttävää lukemista!
  Tuo mottonne ottaa mitä annetaan on hyvä elämänohje ihan arkeenkin, onhan tää arkielämäkin kyllä yhtä seikkailua 🙂
  Taikkuäiti

  Tykkää

  • Paperiralli on peli, jota pelataan ruutupaperilla . Siihen piirretään rata, ja tiettyjen sääntöjen mukaan kilpaillaan kumpi pääsee radan nopeammin ympäri.

   Videoita taas tulossa myöhemmin, kunhan valmistuu. Sitten voidaan katsella. Punkeista ei meille ollut kiusaa onneksi, purevia ötököitä riitti muutenkin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s