Paluu sivistykseen

Tänään heräsimme aamulla saunan kuvat silmissä. Kuuntelimme kuitenkin tavallista pidempään teltassa aamubiisejä toinen toisensa perään, ennenkuin oli tarve liikkua mihinkään. Muunmuassa Feeling Good soi teltassa parilla eri versiolla.

Kun pääsimme liikkeelle, kevyenliikenteen väylä alkoi nopeasti. Seurailimme Näsijärven PyhäNäsi-reittiä aika ajoin. Kaupunki selkeästi alkoi lähestyä. Liikenne vilkastui, autojen melu voimistui ja ihmisten määrä kasvoi.

Kaupan kautta kurvasimme Kaupinojan saunalle. Harmiksemme huomasimme, että sauna aukesikin vasta parin tunnin päästä. Se ei meitä haitannut; me nautiskelimme Näsijärven maisemasta ja parista erästä paperirallia.

Saunaan päästiin. Kassalla ollut myyjä suositteli ostamaan läpsykät, koska saunan lattia on niin kuuma. Kokeilimme kuitenkin mennä sukilla, ja se riitti meille, vaikka ylälauteella meinasikin kärventyä. Iho punaisena olikin sitten huojentavaa pulahtaa Näsijärven 14-asteiseen veteen.

Ruokapuoli piti vielä hoitaa ennen lähtöä. Kiikarissa ollut lounaspaikka eli kasvisravintola Gobal oli jo mennyt kiinni, joten suunnistimme keskustaan kaupungin vanhimpaan pizzeriaan, ravintola Napoliin. Jonoa oli ulos kadulle asti. Olemme kuitenkin oppineet, että siellä, missä on jonoa, on myös hyvää ruokaa. Emme pettyneet. Pizzat ja jälkkärit kruunasivat tämän reissun lopetuksen. Ei ollut kiire mihinkään, sai vain nautiskella lämpimässä, vatsa täynnä, puhtaana, tyytyväisenä.

Juna lähti asemalta seitsemältä. Saksofonisti alikulkutunnelissa saattoi meidät matkaan iloisilla sävelmillä.

Nyt on taas aika mennä kotiin, kerätä akkuja ja alkaa suunnittelemaan uusia seikkailuja.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s